Fullt upp.

Vi har haft fullt upp både i helgen och idag, så vi får tyvärr meddela att det blir något att fundera över idag.. Ni får gärna komma med förslag om vad vi ska skriva om här, släng en kommentar!


Vi diggade bilden på norksa armband, riktigt nice.

Vi återkommer senare i veckan, ha de fint tills dess.


Skärp er.

Dagens ämne: Hjälpa sina medmänniskor.


Tänk dig att du är på stan, sen ramlar du och bara ligger där,
alla som går förbi ser dig men ingen hjälper till. Hur tänker vi då? Låter vi den stackars människan ligga där och ha ont medans vi skyndar oss vidare och låtsas om inget har skett..
Tänk om det hade varit du som låg där helt hjälplös, skulle inte du vilja att någon kom fram till dig och i alla fall frågar hur du mår?
Vi människor är ganska dåliga på att hjälpa människor vi inte känner. Kanske är vi rädda för att möta killen eller tjejen som ligger där, kanske är vi rädda för att misslyckas eller så tänker vi bara "äsch någon annan hjälper henne/honom".

Det handlar inte bara om att hjälpa människor som ligger på gatan och har ont, utan också att visa respekt och hjälpa folk som har det svårt, som mår dåligt, eller som kanske har problem. SKÄRP ER.



Vitt/svart

Dagen ämne: Vitt/svart

Vit ses som glädje och svart som sorg. Vitt har man på bröllop och svart på begravning, varför inte tvärtom?

Vi vet nog allihopa att svart och vitt har alltid varit en jämnförhet mellan människor.


Vad har vi här i världen för problem med att inte uppskatta den hud färgen vi har? Se ner på folk för att dom inte har samma färg som en själv eller inte samma ursprung. 
Tänk om du var den där blinda som inte brydde sig hur man såg ut, man tänkte inte på hudfärg eller utseende över huvudtaget. Om vi alla bara kunde tänka så, så skulle världen se annorlunda ut.
Det funkar inte bara om en människa bryr sig, det klarar vi oss inte på. Vi människor måste visa respekt för varann och inse att alla ser inte likadana ut. Svarta som vita, i grunden är vi alltid densamme. Vi behöver varann för att klara av dagen. Precis som att dagen inte skulle klara sig utan natten, alltså dagen behöver både ljust och mörkt.
När ska vi sluta dömma någon för utseendet?

Uppskatta din egen och andras färg/ursprung.

Om oss.

Hejsan, hur mår ni alla? Hoppas ni mår bra.. Det gör i alla fall VI, VI består utav två yngre flickor vid namen "Britt & Mariej"
Vi tänkte skapa denna anonyma blogg för att få er att fundera och få oss själv att tycka till..
Det kommer att skrivas om allt mellan himmel och jord, både oseriöst och seriöst!


Britt och Mariej's vardag ser ut som alla andra ungdomars liv.

Nu är det så att vi inte hade tänkt att snacka om våra liv utan att få ut våra tankar och funderingar, den kommer en snart.


RSS 2.0